Trebjesa uspješno poslovala

Bez autora
Jan 08 2017

Pivara Trebjesa u prošloj godini je nastavila trend stabilnog i profitabilnog poslovanja, a pozitivan rezultat zabilježen je uprkos činjenici da je tržište piva, ne samo globalno, već i u Crnoj Gori, posljednjih godina u padu, saopštili su njeni predstavnici. Menadžerka korporativnih komunikacija u kompaniji, Natalija Milić, kazala je da poslovanje zavisi od niza ekonomskih okolnosti. Nikšićko pivo i dalje ima najveći udio na tržištu, a procjene pokazuju da je osam od deset popijenih piva iz asortimana proizvoda koje proizvodi ili distribuira Trebjesa, kazala je Milić. Godišnja prodaja je, kako je navela, bila na nivou 2015. Od toga, skoro se petina odnosi na izvozna tržišta. Kad je izvoz u pitanju, proizvodi Trebjese najprisutniji su u zemljama regiona, dodala je Milić.

Trebjesa uspješno poslovalaPivara Trebjesa u prošloj godini je nastavila trend stabilnog i profitabilnog poslovanja, a pozitivan rezultat zabilježen je uprkos činjenici da je tržište piva, ne samo globalno, već i u Crnoj Gori, posljednjih godina u padu, saopštili su njeni predstavnici.

Menadžerka korporativnih komunikacija u kompaniji, Natalija Milić, kazala je da poslovanje zavisi od niza ekonomskih okolnosti.

„Nikšićko pivo i dalje ima najveći udio na tržištu, a procjene pokazuju da je osam od deset popijenih piva iz asortimana proizvoda koje proizvodi ili distribuira Trebjesa“, kazala je Milić agenciji Mina-business.

Godišnja prodaja je, kako je navela, bila na nivou 2015.

„Od toga, skoro se petina odnosi na izvozna tržišta. Kad je izvoz u pitanju, proizvodi Trebjese najprisutniji su u zemljama regiona“, dodala je Milić.

Ona je saopštila da su prošle godine ostvarene značajne investicije.

„Oko tri miliona eura usmjerili smo najvećim dijelom u sektore proizvodnje, logistike i komercijale. Kompanija je od privatizacije 1997. godine pa do danas kroz kapitalne investicije uložila preko 80 miliona eura u unaprijeđenje poslovanja“, precizirala je Milić.

Ona je podsjetila da je u prošloj godini vlasnik Pivare Trebjesa, Molson Coors, preuzeo kompaniju MillerCoors.

„Ta akvizicija nas je pozicionirala kao treću najveću pivarsku grupaciju u svijetu“, navela je Milić.

Ona je saopštila da su u jubilarnoj godini, zajedno sa potrošačima, obilježili 120 godina nikšićkog pivarstva.

„Potrošačima smo ponudili dva nova proizvoda - Onogošt pivo i Nikšićko nefiltrirano. Oba proizvoda su se dobro pozicionirala na tržištu. Tradiciju smo dočarali kroz retro pakovanja našeg piva, za potrošače smo organizovali jednu od, po ukupnom fondu za nagrade, najvećih nagradnih igara u novijoj istoriji kompanije, a takođe smo im poklonili veliki koncert nekih od najvećih regionalnih zvijezda“, dodala je Milić.

Trebjesa je u godini jubileja dobila i prestižne nagrade, koje potvrđuju kvalitet njenih proizvoda.

„Uručena nam je godišnja nagrada Privredne komore za uspješno poslovanje, dok se Nikšićko pivo okitilo sa još dvije zlatne medalje za kvalitet, na prestižnoj međunarodnoj selekciji kvaliteta Monde Selection”, rekla je Milić.

Ona je navela da su glavne oblasti djelovanja kompanije u zajednici ekologija, odgovorno konzumiranje alkohola i podrška osjetljivim grupama.

„U prošloj godini realizovali smo peti konkurs za izbor najboljeg ekološkog projekta predloženog od nevladinog sektora (NVO). Pobjednik je NVO Biciklo.me, sa kojim ćemo razvijati biciklističku infrastrukturu u Nikšiću, za šta smo usmjerili deset hiljada EUR. U saradnji sa partnerima, realizovali smo i ekološku kampanju Rock and Recycle, kao i Svaka limenka se računa“, saopštila je Milić.

Ona je rekla da su sav novac od prodaje hrane i pića na junskoj proslavi Trebjese, oko sedam hiljada EUR, uz još toliku donaciju kompanije, usmjerili u društveno odgovorne srvhe.

“To znači da ćemo sa oko 14 hiljada eura pomoći obnovu tri sportska terena na teritoriji Opštine Nikšić”, kazala je Milić.

Pivara je i u prošloj godini bila uz najznačajnije muzičke festivale u zemlji, brojne kulturne i sportske manifestacije i organizovala sopstveno takmičenje u malom fudbalu, Nikšićko Pivo Fan Cup.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik